A saslikhoz a csirkemellfiléket csíkokra vágjuk, majd kis sasliknyársakra hullámvonalban felfűzzük. Személyenként egy hosszabb vagy két rövidebb nyársat készítsünk. A nyársakat meglocsoljuk az olívaolajjal, a pár csepp citromlével, megkenjük minimálisan mustárral, majd sózzuk és fűszerezzük. Teflonserpenyőben olaj nélkül körbesütjük a nyársakat. Gyorsan elkészül, ezért akkor kezdjünk a sütéséhez, amikor a krumpli már 20-25 perce a sütőben van.
A körethez a burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, majd megforgatjuk 2 evőkanál olívaolajban. Elterítjük egy tepsiben, meghintjük sóval és (lehetőleg friss) rozmaringgal. 200 fokos sütőben akár a hús mellett, ha elfér, süssük készre.
Amíg sül a krumpli, elkészítjük a tzatzikit. Ehhez az uborkát durva reszelőn lereszeljük, megsózzuk és 20 percre állni hagyjuk. Ezután szűrőben vagy tiszta konyharuhán keresztül kinyomjuk a levét. Az uborkát összekeverjük a joghurttal, utánsózzuk, frissen őrölt borssal, zúzott fokhagymával, ízesítjük. Keverhetünk hozzá friss zöldfűszert is, ki hogy szereti, petrezselymet, kaprot, koriandert vagy mentát is akár. A tetejét kevés olívaolajjal megcsurgatva tálaljuk.