Recept: Hullámos csirkesaslik rozmaringos burgonyával és tzatzikivel

Receptek

Hozzávalók 4 személyre:

Saslikhoz:

50 dkg csirkemellfilé

2 evőkanál olívaolaj

mustár,

só,

provance-i fűszerkeverék

pár csepp cirtomlé

rozmaringos krumplihoz:

80 dkg burgonya

2 ek olívaolaj

rozmaring (lehetőleg friss)

tzatzikihez:

2 kisebb uborka (összesen 45 dkg)

35 dkg görög joghurt

2 ek. olívaolaj

frissen őrölt bors,

1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A saslikhoz a csirkemellfiléket csíkokra vágjuk, majd kis sasliknyársakra hullámvonalban felfűzzük. Személyenként egy hosszabb vagy két rövidebb nyársat készítsünk. A nyársakat meglocsoljuk az olívaolajjal, a pár csepp citromlével, megkenjük minimálisan mustárral, majd sózzuk és fűszerezzük. Teflonserpenyőben olaj nélkül körbesütjük a nyársakat. Gyorsan elkészül, ezért akkor kezdjünk a sütéséhez, amikor a krumpli már 20-25 perce a sütőben van.

A körethez a burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, majd megforgatjuk 2 evőkanál olívaolajban. Elterítjük egy tepsiben, meghintjük sóval és (lehetőleg friss) rozmaringgal. 200 fokos sütőben akár a hús mellett, ha elfér, süssük készre.

Amíg sül a krumpli, elkészítjük a tzatzikit. Ehhez az uborkát durva reszelőn lereszeljük, megsózzuk és 20 percre állni hagyjuk. Ezután szűrőben vagy tiszta konyharuhán keresztül kinyomjuk a levét. Az uborkát összekeverjük a joghurttal, utánsózzuk, frissen őrölt borssal, zúzott fokhagymával, ízesítjük. Keverhetünk hozzá friss zöldfűszert is, ki hogy szereti, petrezselymet, kaprot, koriandert vagy mentát is akár. A tetejét kevés olívaolajjal megcsurgatva tálaljuk. 

Címkék:

Megosztás:

Egy adag:

Energia: 555 kcal

Szénhidrát: 37 g

Fehérje: 35 g

Zsír: 28 g

Időpontfoglalás

Foglalja le időpontját online vagy telefonon szakrendeléseinkre!

Add meg itt a címsor szövegét

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.