A csirkemell szeleteket megsózzuk, borsozzuk, majd hagyományos módon panírozzuk. Egészségesebb megoldás, ha a fehérliszt helyett zabpehelylisztet vagy teljes őrlésű lisztet használunk. Zsemlemorzsát pedig mi is készíthetünk magunknak megszárított barna kenyérből, amelyet házilag zúzunk össze. Ezekkel a helyettesítésekkel növelhetjük a szervezetünk számára létfontosságú rostok mennyiségét az elkészült ételben.
A panírozott hússzeletek mindkét oldalát lefújjuk minimális mennyiségben olajspray-vel vagy ha nincs, nagyon kevés olajjal megcsepegtetjük, majd jénai vagy teflon tepsibe helyezzük őket. 200 fokra melegített sütőben kb. 40 perc alatt akár a krumplival együtt megsütjük. Közben egyszer megfordítjuk a szeleteket. Ha van air fryer-ünk, abban is elkészíthetjük.
A körethez a burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, majd megforgatjuk 2 evőkanál olívaolajban. Elterítjük egy tepsiben, meghintjük sóval és (lehetőleg friss) rozmaringgal. 200 fokos sütőben akár a hús mellett, ha elfér, süssük készre.
Amíg sül a hús és a krumpli, elkészítjük a tzatzikit. Ehhez az uborkát durva reszelőn lereszeljük, megsózzuk és 20 percre állni hagyjuk. Ezután szűrőben vagy tiszta konyharuhán keresztül kinyomjuk a levét. Az uborkát összekeverjük a joghurttal, utánsózzuk, frissen őrölt borssal, zúzott fokhagymával, ízesítjük. Keverhetünk hozzá friss zöldfűszert is, ki hogy szereti, petrezselymet, kaprot, koriandert vagy mentát is akár. A tetejét kevés olívaolajjal megcsurgatva tálaljuk.